rellotge
logotip cap i cua


Òwix

Òwix és un grup de música provinent de les comarques de la Marina Baixa, al País Valencià. Les seues cançons comprenen diversos estils propers al rock, el reggae o el mestissatge, mentre les seues lletres mostren la realitat quotidiana que es troben a la seua àrea.El seu so és una barreja de la guitarra elèctrica amb les melodies i riffs del violí, tot amb les percusions, veus i baix, que fan que hagin trobat en aquest tipus de música la seva manera d'expressió davant la societat.La creació d'Òwix va ser un tant peculiar ja que el grup es va formar per tal de participar en el concurs de Tirant de Rock de 1994 organitzat per Acció Cultural del País Valencià, tot això a una setmana vista de les proves.
En guanyar aquest concurs i rebre com a premi la gravació d'un CD compartit, va començar la vertadera història del grup, amb un seguit d'actuacions en
concerts, festivals i acampades per tot el País Valencià durant els anys 1994 i 1995.

Per diferents circumstàncies, Òwix va aturar el ritme de concerts en separar-se alguns membres del grup, no obstant això, el temps els serví per madurar la voluntat de creació musical i trobar la millora que els calia per encetar una nova etapa incorporant un violí i un nou bateria.

El primer CD complet del grup es diu 'La senda al cel', gravat a Benidorm. Destaca la varietat d'estils. D'entre les cançons, la versió de la Manta al Coll és una de les més demanades als directes. 'Al País Valencià' és el segon disc d'Òwix editat l'any 2002.'Bullirà el mar' és l'últim disc del grup i un esglaó més en la seva carrera. Destaca la barreja de nous estils sense que es perdre l'essència d'Owix.

Components


Ximo Guardiola: veu i guitarra
Pere Samblàs: baix
Tòfol Pla: bateria
Euge Saval: violí
Antonella Llorenç: veus


Informació

Any: 1994
Població: País Valencià
Comarca: Marina Alta
Estil: folk, rock

Multimèdia

Fotografies

Owix
Owix


Àudios

Per baixar-se els mp3, botó dret del ratolí i "desa l'enllaç al disc"


Vídeos

Discografia

Bullirà el mar
Bullirà el mar
2006


Al País Valencià
Al País Valencià
2002


La Senda al Cel
La Senda al Cel


No hi ha concert programat o notificat. Veure altres concerts

Avís legal - Contacta - jordi@racocatala.cat - T. 600 665 748 - C/ Climent Humet, 31 - 08181 Sentmenat (Barcelona) - Països Catalans