rellotge
logotip cap i cua


Los Draps

Los Draps tenen els seus orígens a començaments dels 90, però no va ser fins a finals d'aquesta dècada que va començar a agafar forma el projecte. Un grup de la Franja de Ponent que fusiona estils com ara el hard rock, el punk i l'ska, que, acompanyats de la dolçaina, aconsegueixen aquell estil que tan els caracteritza.
Amb lletres molt compromeses i amb el seu potent directe fan que Los Draps comencin a ser un referent dins el seu estil musical.A l'estiu del 2000, graven la primera maqueta "Terra de Frontera", i amb això van començar a arribar els primers concerts importants, com ara el Carrascar 2001 i el Rebrot 2001, l'Acampallengua a les Illes Balears, l'Aplec dels Ports, diversos Correllengua i l'Acampallengua de la Franja de Ponent.

A partir d'aleshores hi van haver diferents canvis pel que fa als components del grup i Los Draps es van trobar que havien de començar pràcticament de zero, optant finalment, per incorporar un instrument de vent, la dolçaina. És aquí quan Los Draps aconseguien d'aquesta manera el seu singular estil musical.

A febrer del 2004 van gravar el tema "Matarranya", poesia del desaparegut poeta pena-rogí Desideri Lombarte. El tema, editat per l'Associació Cultural Arran, és una de les referències de l'estil de música que fan ara.

I tot i que d'aquesta manera van aconseguir consolidar la banda, el grup, per diferents motius, va decidir apartar-se dels escenaris fins el 2005.

Al novembre del 2004 , va entrar al grup Marc (ex-guitarra de Notinkson) acabant d'establir la contundència i força actual del grup.

L'any 2006, Los Draps van editar el seu primer disc, No mos fareu callar!, on es presentava un grup jove, reivindicatiu i potent.
El mateix 2006 van rebre el premi a la millor cançó als VIII Premis de la Música Aragonesa per Cultura Popular i el novembre d'aquell mateix any entraren a l'estudi per enregistrar Un crit al vent, una cançó inèdita inclosa al recopilatori Sons del Matarranya.

El passat 17 de maig del 2008, Los Draps van fer la presentació del seu segon treball titulat "Un crit al vent" a Massalió, Matarranya. Amb aquest disc Los Draps fan un canvi en quant a maduresa musical i es consoliden com a un grup a tenir molt en compte els propers anys.

Components


Àlex: veu
Espígol: baix
Marc: guitarra solista
Txutxa: guitarra
Flare: dolçaina
Jorgito: dolçaina
Kolores: bateria i veu


Informació

Any: 1992
Població: Penyaroja de Tastavins
Comarca: Matarranya
Estil: hard rock, punk, ska

Multimèdia

Fotografies

Los Draps
Los Draps


Àudios

Per baixar-se els mp3, botó dret del ratolí i "desa l'enllaç al disc"


Vídeos

Discografia

Un crit al vent
Un crit al vent
2008


No mos fareu callar
No mos fareu callar
2006


No hi ha concert programat o notificat. Veure altres concerts

Avís legal - Contacta - jordi@racocatala.cat - T. 600 665 748 - C/ Climent Humet, 31 - 08181 Sentmenat (Barcelona) - Països Catalans